Recept a koření od Antonína

Ke každé vstupence získáte recept a koření od Antonína. 

 Naším cílem je vybírat pro Vás to nejkvalitnější koření z celého světa a naplňovat firemní heslo - Legenda mezi kořením. Proto pečlivě vybíráme a kontrolujeme každý druh koření, který pro Vás ve světě nakoupíme.Důkazem naší pečlivosti jsou spokojení zákazníci, kteří se již 18 let vracejí do prodejny v Dominikánské ulici v Plzni nebo objednávají v internetovém obchodě - www.koreni.cz. Jsme manufaktura. Ručně pro Vás mícháme a sypeme koření. V našem sortimentu naleznete téměř všechna dostupná jednodruhová koření a více než 90 druhů kořenících směsí, které mícháme dle vlastních receptur. Naši nabídku neustále doplňujeme o nová koření, kořenící směsi a nové recepty.

SMĚS KOŘENÍ "ČESNEKOVÉ KOTLETY"

Nahrubo drcená grilovací směs ideální na marinování a nakládání mas. Obsahuje česnek, pepř, cibuli, hořčici, papriku, kmín, tymián, papriku a sůl (15%). Směs koření s výraznou chutí česneku je zjemněna několika druhy sladkých paprik. Velmi vhodná ke grilování vepřového, hovězího, kuřecího masa a ryb. Výborně se hodí i do mletých mas

Dnešní skvělý recept jsme získali od souseda Ivana, který celé léto tráví u grilu a má vynikající nápady.

PIVNÍ KRKOVICE OD IVANA

Čtyři pěkně prorostlé a na plátky nakrájené krkovice lehce naklepeme a okraje na několika místech nařízneme, aby se na grilu nezkroutily.

Marináda: 1 lžíce směsi koření "Česnekové kotlety", 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce oleje, 1 lžička soli, 100 ml piva (nejlépe černého) - vše smícháme.

Do této pivní marinády vložíme připravené plátky krkovice.(Ideální je nechat maso marinovat přes noc a až druhý den se pustit do grilování.) Grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany zhruba tři minuty.)

Servírujeme podle fantazie buď s pečivem, hranolkami nebo s různými saláty.

Použité suroviny:

4 plátky krkovice bez kosti, směs koření "Česnekové kotlety", plnotučná hořčice, olej, sůl, pivo

Příloha:

pečivo, hranolky, saláty